duminică, 24 noiembrie 2013

Tutorial sosete cu doua andrele in 10 pasi
Acesta este primul model de sosete invatat de mine :) L-am invatat de la prietena mea Dana, intr-o iarna geroasa, si ... atat in iarna aceea cat si in primavara si vara care au urmat, eu am tricotat numai sosete :))))
Pentru toata lumea la care tineam la vremea aceea :)

Ulterior am trecut la o vesta cu model ajurat, despre care va voi vorbi intr-o alta postare ;)

Multumesc Dana pentru rabdarea cu care mi-ai explicat, pentru firul crem si cel visiniu, pentru primele mele andrele :X s pentru prietenia noastra frumoasa de atunci ! :)


Dimensiunile date sunt pentru un copil de 5-6 ani. Adaptati lungimea sosetelor dupa marimea piciorului dvs.
********************************************************************************

1. Se monteaza 50 de ochiuri si se lucreaza 6 cm de elastic 2f/2d


2. Se lucreaza in punct lenes (un rand fata, un rand dos) pana cand lucrul masoara in intregime 15 cm, apoi incepem scaderile pentru calcai:

3. Impartim lucrul in doua si lucram doar cu primele 25 de ochiuri - lucram 23 de ochiuri pe fata, iar ultimele doua le lucram impreuna

4. Trecem celelalte 25 de ochiuri pe un stich holder, pe care il puteti achizitiona de aici 

5. Continuam sa lucram la primele 25 de ochiuri, cu randul pe dos, scazand ultimele doua ochiuri. Procedam la fel, la fiecare rand, pana cand pe andrea ne raman 10 ochiuri


6. Acum incepem sa crestem, ridicand cate un ochi din margine, la sfarsitul fiecarui rand
    Facem asta pana cand avem din nou 25 de ochiuri pe andrea si lucram ochiurile

asa arata calcaiul format :)

7. Trecem si ochiurile de pe stich holder pe andrea si continuam randul8. Punem un marker pe randul format si continuam sa lucram punct lenes, pana la ajungem la varf9. Cu 2-3 cm inainte de varf, mai exact dupa 7 cm de la marker, repetam povestea de la calcai ... cand avem din nou 25 de ochiuri pe andrea, punem andrelele paralel si facem cusatura


!!! ATENTIE: avem grija ca firul sa ramana in partea incheiata a sosetei (nu in partea desfacuta!, astfel incat, dupa ce facem inchiderea ochiurilor de sus, sa putem continua cusatura pe partea laterala a sosetei. !!!


10. Cusatura se poate face normal, luand cate un ochi alternativ de pe fieare andrea sau asa:Atentie !!! La soseta cealalta, scaderile se vor face, evident, pe dos. Astefel, cusatura va fi la ambele sosete, spre interiorul piciorului ! :)
3 comentarii:

 1. Uitasem de acest mod de a lucra sosetele, invatat acum cativa de ani de la tine. Ar tb sa ma reapuc de treaba, mai ales ca se anunta ninsori :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hihi, vezi ... noric ca m-am gandit eu :)))

   Ștergere
 2. Ada,poti sa ma luminezi un pic ?!
  Cum cosi partea laterala a ciorapului,in asa fel incit pare invizibila?
  La mine foarte tare se observa...poate ai vreo smecherie ceva ?
  Merci anticipat...astept raspuns )))

  RăspundețiȘtergere